Webcam Klein Curaçao

Klein Curaçao, ook wel bekend als Klein Corsou in het Papiaments, is een klein, onbewoond eiland gelegen voor de kust van Curaçao.Het eiland hoort bij Curaçao en is de werkelijke betekenis van de kleine ster. Met een oppervlakte van 1,7 vierkante kilometer bevindt het zich ongeveer tien kilometer ten zuidoosten van Curaçao. Dit kale rotsachtige eiland dient als broedplaats voor verschillende diersoorten, waaronder de Amerikaanse dwergstern, de karetschildpad en de soepschildpad. Er is ook een geïntroduceerde populatie van gestreepte anolissen (Anolis lineatus) op het eiland.

Op Klein Curaçao zijn de overblijfselen van twee vuurtorens, een quarantainegebouw en enkele vissershutten te vinden. Daarnaast bevinden zich langs de noordwestkust en in het zuiden graven, en zijn er twee zoetwaterputten. De wateren rondom het eiland bieden uitstekende mogelijkheden voor duiken en snorkelen. Dagtochten naar Klein Curaçao worden georganiseerd, waarbij aan de zuidwestkust faciliteiten zijn geplaatst om schaduw te bieden aan bezoekers.

Op de oostelijke kust van het eiland ligt het roestige wrak van de olietanker Maria Bianca Guidesman, die in 1982 strandde. Gedurende de tijd zijn er ook andere schepen gestrand, waaronder het Duitse HAPAG-motorschip Magdalena in 1934. Na een aantal weken werd dit schip met veel moeite losgetrokken met behulp van een groot aantal sleepboten.