Webcam Spaanse water Jan Thiel

Deze webcam kijkt uit over het Spaanse water van Jan Thiel.
In de afbeelding kan je de webcam starten: dit duurt gemiddeld een minuutje , dus heb geduld 😉

De lagune Spaanse Water en plaats in Curaçao ligt in het oosten van Willemstad en omvat verschillende baaien en eilanden.

Het gebied is rijk aan historie, met het Fort Beekenburg en de Tafelberg aan de lagune. Oorspronkelijk was het Spaanse Water een militair strategische locatie en werd het fort gebouwd in 1703 om de natuurlijke haven en de achteringang naar Willemstad te beschermen. Het fort werd meerdere keren aangevallen, maar nooit veroverd.

In 1927 werd door Shell een olieterminal aan het Spaanse Water gebouwd, wat het fort ontoegankelijk maakte. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het fort opnieuw operationeel om de olieterminal te beschermen en in 2005 werd de terminal gesloten.

In de tweede helft van de 20e eeuw werd het Spaanse Water een populaire toeristische bestemming, omringd door villaparken en resorts. De wijken Banda Ariba, Jan Sofat, Jan Thiel, Santa Barbara en de gelijknamige plaats zijn voormalige plantages en de geozone Spaanse Water is de meest welvarende regio van Curaçao met een bevolking waarbij 40% mensen met een migratieachtergrond zijn, voornamelijk Europese Nederlanders.

Het Spaanse Water biedt ook hotels, jachthavens en een golfbaan.